torsdag 24 april 2008

KORRGERING!

apropå missförstånd:

" De andra klubbarna har ingen själ".
citat från luleåmagasinet, tema: i rampljuset från den 24/4.

som ni kanske läst står det att en av oss har sagt att ingen annan klubb i luleå än love and rockets har någon själ. det är felciterat och vi får nästan panik. så nu åtgärdar vi det genom att poängtera att VI HAR ALDRIG PÅSTÅTT ATT LULEÅS ANDRA KLUBBAR ÄR UTAN SJÄL! EVER!

varför vi startade love and rockets är helt enkelt för att göra utbudet i stan bredare. för att vara ytterligare en av många klubbar i stan, ett komplement till det som finns. the more the merrier! vi säger att vi vill göra en klubb med själ - det utesluter inte att andra klubbar görs med själ. som ni redan vet!

dessutom besöker vi ju alla andra klubbar i stan glatt och frekvent och jävligt roligt har vi också!

ingen hybris här inte. att fixa klubb för att i offentlighetens ljus kunna - med en pinne i arslet - göra sig förmer än andra är inte våran grej. neeeeeeeeh. love and rockets, en jävla fest. kärlek och sånt. alla som varit där vet vad det handlar om. luleåbor, rånebor och studenter likaså.

nog med gnäll. men komihåg! felcitat suger.
puss!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Felciterade eller ej, men visst har ni väl gjort en ganska uppenbar antydan att de övriga klubbarna i Luleå enligt er inte håller måttet? I själva verket bygger ni en del av er marknadsföring på att racka ner på Luleås klubbliv och klubbar. Ett citat från er klubbeskrivning på Innankrogen:

”Nu är det dags att någon tar klubbandet till en ny nivå i Luleå. Det räcker inte med att ställa din polare bakom skivspelarna, ta 60 spänn i dörren och kalla det en komplett klubbupplevelse. Du ska inte behöva ramla in på samma krog för femtionde gången och märka att den "nya" klubben är precis samma sak som den förra.”

Vem och vad är det egentligen som ni syftar på här?

Att ni sedan säger att ni vill ”få tillbaka hjärtat i nattlivet” är i princip som att säga att det i nuläget inte finns något hjärta i Luleås nattliv. Hjärta borde betyda ungefär samma sak som själ i detta sammanhang.

Varför blir ni så upprörda över att ni blivit felciterade på en ståndpunkt som ni indirekt redan har uttryckt?

Lycka till med klubben!

P.S.

Ni kan ju alltid hävda att ni även här blivit felciterade…

Love and Rockets sa...

Hej på dig kära anonym!

Vi tycker inte att klubbarna i Luleå, under en period, gjort så mkt mer än att just välja lokal och musik/DJ. Givetvis finns där alltid nyanser, som vi vet är allt inte svart eller vitt, men genrellt sett har de stora massorna rört sig på platser där klubb handlat mest om nattliv i traditionell bemärkelse.

När vi menar att vi vill ha klubbkoncept som ger komplett upplevelse menar vi en helhet med inredning, DJs, teman, marknadsföring, happenings klientel och unicitet. Runt om i Europa och världen smackas klubbar igång med allt galnare inriktning. Klubbar där allting ska vara i en viss färg, med teman som överskrider alla de vildaste fantasier osv. Vi vill haka på det och ta den andan till Luleå.

Självklart har vi upptäckt/vet vi att vi har stor tilltro till oss själva och vårt koncept och att vi ibland låter malliga, men vi vill poängtera, igen: Vi lägger ingen värdering i Luleås övriga klubbar. Vi rackar inte ner på någon annan genom att höja oss själva till skyarna.

Men detta står vi för, om vi ska snacka om komplett upplevelse det vill säga: "Det räcker inte med att ställa din polare bakom skivspelarna, ta 60 spänn i dörren och kalla det en komplett klubbupplevelse."

Att lägga ner sin själ i något är ofta en förutsättning för att kunna uppnå det man vill klara av. Därför tror vi inte att de andra klubbarna saknar själ för vi vet hur mkt det krävs för att lyckas ta sig i kragen och verkligen driva igenom sina idéer. Alla företagare, trädgårdsfantaster, artister, fotbollspelare osv osv osv som gör och genomför sina drömmar har givetvis lagt ner sin själ i det, likaså med de som driver klubbar. Därför är själ ingenting som andra saknar. Det är svårt att göra en kul grej utan själ, svårare än göra det med själ.

Tack för responsen dock, du har poäng i det du skriver och vi ska försöka tänka på det i fortsättningen.

Kram och kärlek!

Anonym sa...

Hej

Bockar och tackar för svaret som jag för övrigt känner mig mycket nöjd med.

Jag förstår vad ni menar och håller helt och hållet med er gällande vad som definierar en klubbupplevelse/klubb. De facto, det krävs mer än att bara spela skivor och smälla upp några affischer för att kunna kalla sig för en klubb. Det är också så i princip alla ”klubbar” varit utformade i Luleå. Däremot kan jag tycka att ni och även jag därmed visst har lagt en värdering. Ni ska dock ha all heder för att ni försöker göra något mer. Ni är som Avis slogan: ”We try harder”. :)

Angående själ kanske det kan uttryckas med att det finns klubbar med själ, men att de flesta av dem inte lägger ner sin själ i själva arrangemanget, utan tar den enkla vägen. Med er kan jag nästan känna tvärtom. Ni lägger massor med energi på arrangemanget, medan konceptet är ganska spretigt. Jag har förstått att fokus ligger på själva festen och att ni har olika teman från gång till gång, men vad är det egentligen för värdegrund som klubben vilar på? Det är svårt att se den röda tråden. Ni framstår lite som ett alternativt ”mini-Cleo” (ni är betydligt bättre än Cleo) med ambitionen att tilltala alla. Det blir lite som, ni vet, de kinesiska restaurangerna i Luleå, där du förutom kinesisk mat kan äta allt från hamburgare, pizza, plankstek, sushi till thailändskt och indiskt. Problemet är då att det är sällan som någonting smakar speciellt gott. Istället kanske det skulle vara bättre att bara servera genuin kinesisk mat. Förstår ni min poäng? Samtidigt är tanken god och det fungerar ju uppenbarligen väldigt bra, men glöm inte bort att tänka tydligare på det som ni själva förespråkar. En helhet bör finnas i musik, inredning, sortiment i baren, marknadsföring etc. Dessutom bör den röda tråden märkas av i de olika teman ni presenterar från gång till gång, samt att även de hänger samman. Sedan kan man ha synpunkter på de teman ni väljer och hur ni arrangerar dem (ballonger och serpentiner känns i ärlighetens namn ganska tacky), men det är självklart en smaksak och det är svårt att inreda en lokal på ett kvalitativt sätt när man bara ”lånar” den. Ni är emellertid på god väg och jag önskar er återigen lycka till!

Love and Rockets sa...

Hej igen anonym!

Tack för de väldigt engagerade inläggen!

Liksom med felcitatet ger det här oss verkligen tillfälle att definiera och tydliggöra det som tycks ha varit tve- och otydligt. Det mesta blir i slutändan en tolkningsfråga. Där journalisten verkligen hittat på vad en medlem i gruppen aldrig uttalat så kan man däremot säga att ni du/ni har belägg för att komma med kritik. Ett sista klargörande bara. I övrigt har det varit en vettig och konstruktiv diskussion.

Som ni säger så gar vi har verkligen profilerat oss som en klubb för "alla" av den anledingen att vi inte vill ha en nischad klubb. Det har vi gjort av flera anledningar, bl.a. för att det redan finns flera sådana i Luleå och vi ämnar inte att konkurrera med någon. Men ska vi prata värdegrund så är det ju inte den antagna och påstådda cleo-liknande approchen som vi har haft som värdegrund och ambition att göra klubb på. Här verkar det helt enkelt ha skett ett missförståend vad gäller definiton och förståelse av ordet "alla." Med alla menar vi alla typer utav människor, inte alla i största möjliga mängd folk - som ju kan tänkas vara Cleos antagna ingång pga. ekonomiska intressen. Cleo drivs ju som ett företag med tydliga vinstintressen medan Love and rockets å andra sidan är en liten klubb men knappa vinster som ju görs av helt andra anledningar. Klubbar är ju egentligen ett storstadsfenomen där befolkningsmängd och variation, utbud, intressen osv. ger utrymme för att skapa väldigt nischade klubbar dit en hyfsad mängd människor ändå kan komma. Att göra en total upplevelse (enligt de kriterier du/ni stakade upp i föregående inlägg) är möjligt trots klubbarnas väldigt nischade ingångar. Vad som kan tänkas vara Luleås nackdel i just det avseendet har vi velat vända till en fördel, just genom att bjuda in "alla" typer utav människor. Vi tycker att det är sjukt kul att kunna fixa en fest i Luleå, att kunna få en bredd av människor men ändå inte behöva spela just sådan musik som kan tänkas attrahera ett stort antal människor. Att det sedan kommit mycket folk ser vi som bonus. Mycket folk kan innebära en jävla fest, vilket ju har varit ambitionen, festen i sig. Det är kul med mycket folk. Att mängden folk sedan skulle säga något väsentligt om klubbens värdegrund tycker vi inte. Vi har ju verkligen inte börjat spela radiohitar bara för att vara publiken till lags eller för att attrahera en större sådan och inte heller för den delen serverat japanska rätter trots att det från början skulle vara kinesiskt.

Som allt annat är sådant givetvis upp till varje enskild betraktare att avgöra. Vad gäller resten av åsikterna och smak är den ju, som man brukar säga, som baken. Tur då att det finns ett utbud i Luleå som förhoppningsvis också tillfredsställer era behov och krav på klubbar!

Tack för era synpunkter!
Lev väl, ha en bra sommar och puss!