lördag 1 mars 2008

Legenderna + Einstein = Sant

Idag fick alla Luleås shoppare se ett och annat hända på storgatan. Synsam hade rea, ett gäng punkare ropade FUCK YOU JESUS till allt och ingen och Love & Rockets spred kärleken. En tant satte sin cappucino i halsen vid minnet av den studentbaderoll hon knåpade ihop år 1904 och grät en skvätt toddy över bordet men i övrigt var missionen lyckad. SNART SMÄLLER DET, ropade en tjej med lila strumpbyxor och satte snöflingorna i halsen. Punkarna tystnade mitt i skriket och applåderade, Synsam gav bort glasögonen och banderollen var ett faktum.
Till och med Einstein var med i matchen:



Allt började med att Einstein en dag kände att han hade det på tungan. JAG HAR DET PÅ TUNGAN, NÄSTA UPPTÄCKT! ropade han på tyska. Året var 1845 och snart skulle ingenting bli sig likt.

Einstein skissade och skissade på sin idé. Blev beroende av kaffe och praliner och gick upp 45 kilo. DU ÄR VAD DU ÄTER-Anna kickade in en hårdkur inför beach 1902 och geniet började komma någon vart på den svarta tavlan.


Så en vacker dag, 1907, slog det honom:
FRAMTIDEN ÄR LOVE & ROCKETS.
Med egen klädkollektion, ö-bar och tuggumisort var nu Einstein en av världens mäktigaste män, snett efter allas vår Ingvar Karlsson. Och det var så historien började.



Inga kommentarer: